ornarna.nu

Aluminiumplåtar – de olika legeringarna och deras egenskaper

Aluminiumplåt är ett vanligt material som ofta används i många olika projekt på grund av dess styrka, vikt och korrosionsbeständighet. Det finns många olika legeringar av aluminiumplåt och de har alla unika egenskaper. I det här blogginlägget tar vi en titt på de vanligaste legeringarna av aluminiumplåt och vad som gör dem speciella.

ENAW1050 – Denna legering har god korrosionsbeständighet, svetsbarhet och formbarhet. Den används ofta i allmänna tekniska tillämpningar, t.ex. för karosserier till bussar, bränsletankar och gatumöbler.

ENAW5754 – Denna legering har mycket god korrosionsbeständighet och svetsbarhet. Den är lämplig för marina och industriella utomhusmiljöer. Denna legering används ofta inom skeppsbyggnad, konstruktion av kemiska anläggningar och tryckkärl.

Slutsats

Det finns många olika legeringar av aluminiumplåt på marknaden, var och en med sina egna unika egenskaper. I det här blogginlägget har vi tittat på två av de vanligaste legeringarna – ENAW1050 och ENAW5754. Om du letar efter aluminiumplåt till ditt nästa projekt, se till att göra din research så att du väljer rätt legering för jobbet. Allt du behöver hittar du på Montano.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln