ornarna.nu

Tips på hälsosamma recept

Är du på jakt efter ett mer hälsosamt liv? Vi har samlat några tips till mer hälsosamma recept här till dig, kolla in de nedan:

Planera dina veckor

Planera vad du ska laga till middag kommande vecka under helgen. Du sparar mycket tid och energi under vardagarna då maten redan är förberedd. Skriv en lista på de rätter du vill äta och handla hem basvarorna som håller sig. Under veckodagarna behöver du bara handla eventuella färskvaror. På så sätt undviker du matsvinn och att du impulshandlar. Det är både ekonomiskt och klimatsmart!

Ät mer grönt

Övergå till vegansk kost då detta är mer hälsosamt, billigt och samtidigt mycket bra! Prova Halloumi-snacks, som är populära bland både vuxna och barn. Eller den krämiga zucchini-lasagnen, som är högt uppskattad av vegetarianer och icke-vegetarianer. De flesta recept kan göras mer miljövänliga genom att ersätta köttet med linser, bönor och så vidare. Detta är ett enkelt sätt att integrera fler grönsaker i ditt dagliga liv och ge dina barn modet att prova lite mer grönt.

Tillaga storkok och matlådor

Gör ett storkok på helgen som du kan ha till matlådor senare i veckan. Grytor, soppor och lasagne är bra matlådemat som är lika god (om inte godare) dagen efter. Lagar du dubbla portioner av recepten har du enkelt och snabbt flera luncher eller middagar klara framöver. Frys in dem så håller de sig länge!

Handla din mat efter säsong

Råvarorna som är i säsong är oftast mer prisvärda och håller bättre kvalitet och smak än när de inte är det. Planera dina middagar och välj recept med hänsyn till vad som skördas just nu så slår du ett slag för såväl plånboken, miljön och den goda smaken!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln