ornarna.nu

Yoga – en kreativ träningsform

Vill du komma i form, men gillar inte tanken på att gå på promenad i stan eller lyfta vikter på gymmet? Kanske letar du efter ett sätt att slappna av och stilla sinnet. I så fall kan yoga vara den perfekta aktiviteten för dig!  

Yoga har funnits i århundraden och det finns många olika stilar att välja mellan. Det är en träningsform som kan utövas i grupp eller hemma genom att följa en video. Det kan vara avkopplande eller uppfriskande, beroende på vilken typ av yoga du gör. Så om du letar efter ett nytt sätt att hålla dig hälsosam och frisk, eller bara vill koppla av efter en lång dag, prova yoga. Det är fantastiskt bra för både kropp och själ. 

Vinyasa Yoga är ett utmärkt val för nybörjare eftersom den är mindre ansträngande än andra typer av yoga. Ashtanga Yoga är en mer avancerad typ av yoga som kan hjälpa dig att uppnå större flexibilitet och styrka. Hatha Yoga är en mild form av yoga som kan utövas av människor i alla åldrar och med olika kondition. 

Vilken typ du väljer beror verkligen på dina mål och hur mycket tid du vill lägga ner på din träning. Om du är ute efter en fysisk utmaning kan Ashtanga Yoga vara rätt val för dig. Om du är ute efter en mer avkopplande upplevelse rekomenderas Hatha Yoga. Sen finns det en rad mängd andra typer av yoga som alla har sina olika nicher så det kan vara värt att forska lite.  

Du kan kolla vad just din stad har att erbjuda men idag erbjuds det en mängd av live Yogaklasser online som man kan följa hemmifrån sitt vardagsrum. Vill man träffa andra yoga-utövare är såklart ett pass I en studio att föredra.  

Oavsett stil, mål eller plats så finns det ett alternativ för alla. Ta chansen och prova!  

Trendande artiklar

Dela den här artikeln