ornarna.nu

Ge din lurviga vän en hundbädd

Om du är som de flesta hundägare tycker du förmodligen om att låta din lurviga vän sova i sängen tillsammans med dig. Men visste du att detta inte alltid är det bästa för din hund? Faktum är att det faktiskt är bättre för din hund att ha en egen plats – helst en bekväm och mysig hundbädd.

Hundsängar finns i alla former och storlekar, så det är lätt att hitta en som passar perfekt i ditt hem och som passar din hunds behov. .Så varför ska din hund ha en egen säng?

För det första är det bekvämare för din hund. Din hunds leder och muskler får bättre stöd på en fast madrass, och den kan sträcka ut sig och röra sig fritt utan att vara instängd mot dig. Att ha en egen säng hjälper dessutom din hund att känna sig tryggare och mer avslappnad – det är trots allt deras utrymme som de kan dra sig tillbaka till när de vill ha lite lugn och ro. Och slutligen är det bara god hygien! Att ha ett eget utrymme för din hund innebär att risken för att hår och smuts hamnar på dina lakan och filtar är mindre.

En sista aspekt som kan vara aktuell är om din hund har speciella behov. Har du exempelvis en gammal trogen vän som kanske har problem med artros är det ännu viktigare att den får en plats som är lätt att ta sig till. Idag finns det ortopediska hundbäddar som kan underlätta för din hund, och visst vill man bara sin hunds bästa i alla lägen!

Vi önskar både dig och din hund en god natts sömn!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln