ornarna.nu

Ställ inte undan grillen än

Nu börjar temperaturen sjunka och villaägare börjar redan plocka undan sina utemöbler. Detta innebär att hösten har börjat och att vi snart kommer få se de färgglada löven falla till marken. Att sitta ute och äta går fortfarande bra mitt på dagen då det fortfarande är en behaglig temperatur, men på kvällen kan det vara lite för kallt för många. Om ni fortfarande vill sitta ute på kvällen och eftermiddagen är det perfekt att laga mat med hjälp av grillen. En grill sprider sin värme i en radie och under tiden maten ligger på grillen samlas oftast alla kring grillen för att värma sig. Detta skapar en trevlig stämning till skillnad från den varma sommaren där alla samlas i små grupper utspridda över trädgården.

Att grilla på hösten är inga problem, men det kan vara värt att tänka på att det kan gå åt lite extra kol ju kallare det blir ute. Hösten är en perfekt årstid att grilla på och det finns många olika höstiga maträtter. Under hösten är våra skogar fyllda med underbara svampar, bär och annat gott som kan användas i maträtter. I många trädgårdar växer det äpplen som ofta brukar förknippas med matlagning under hösten. Låt din kolgrill stå kvar i trädgården ett tag till så du kan laga underbara maträtter.

Ett enkelt höstigt recept

Ett enkelt recept som passar hösten kan vara en fläskfilé med exempelvis svampsås eller kantareller och en sallad med äpple. Bjud över dina vänner och bekanta på en sista grillfest innan vintern kommer och bjud på en trevlig måltid och umgänge. Det finns många recept att testa och det är upp till din egen fantasi och erfarenheter.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln