ornarna.nu

Så blir du en ICF-certifierad coach

Att bli en certifierad coach är ett erkännande av alla dina ansträngningar och prestationer i din coachkarriär. Om du vill ta din karriär till nästa nivå som coach, kan det vara dags att överväga en ICF-certifiering. ICF (International Coach Federation) är en ledande global organisation för coacher och är den enda organisationen som tillhandahåller professionella coachcertifieringar. I detta inlägg kommer vi att ta en titt på vad som krävs för att bli en ICF-certifierad coach.

Grundläggande krav

För att bli en ICF-certifierad coach måste du uppfylla kriterierna för grundläggande träningskrav. Detta innebär att du har genomgått en ackrediterad coachutbildning, som har minst 60 timmar coachträning. Dessutom måste du ha genomgått ytterligare 100 timmar coachträning efter din grundutbildning.

Specificerade coachkrav

För att uppnå credentialing ska du uppfylla kriterierna för coachutbildning sakkunnighet på ICF-nivå, som kommer att visa nästa nivå av engagemang och engagemang för din coachjourney. Detta inkluderar ytterligare 125 timmar coachträning efter din grundutbildning och perfektionering av dina coachförmågor i relation till ICF: s Core Competencies. Detta krav uppfylls genom att tillbringa minst 10 timmar med en ICF-mentorcoach som du kan diskutera och reflektera över din coaching.

Examen för ICF-coachcertifiering

När du har uppfyllt alla grundläggande krav och de specifika träningskraven kan du sedan ansöka om ICF-coachcertifiering. Detta innebär att du genomför en skriftlig ansökan som utvärderas av ICF och att du genomgår en handledning via en PCC (Professional Certified Coach). Denna handledning ser till att din coachförmåga uppfyller de höga standarder som ICF förväntar sig av en certifierad coach.

Mentoring och utveckling

Efter att du har uppnått din ICF coach certifiering krävs det att du deltar i kontinuerlig utveckling för att upprätthålla din certifiering. Detta gör du genom så kallade CCEU (Continuing Coach Education Units). För att behålla din ICF-coachcertifiering krävs det även att du har en levande erfarenhet av coaching. För att hjälpa dig med detta tillhandahåller ICF mentorcoach-program som är utformade för att hjälpa dig att fördjupa din coachning, utveckla din affärskompetens och hjälpa dig att samla CCEU-poäng.

Att bli en ICF-certifierad coach är en betydande utmaning, men det är möjligt med hårt arbete och engagemang. Som en ICF-certifierad coach får man ett erkännande för sin professionalism och sitt engagemang för coachyrket. Genom att följa kraven för ICF-certifiering ökar dina chanser för att bli en respekterad och tillförlitlig coach, oavsett om du jobbar med individer eller organisationer. Så om du vill ta din coachkarriär till nästa nivå, varför inte överväga att bli en ICF-certifierad coach?

Trendande artiklar

Dela den här artikeln