ornarna.nu

Hur du väljer rätt tält för nästa campingresa

Om du är som jag, väcker tanken på att tälta i ett tält minnen från barndomen. Att sova utomhus, omgiven av naturen… det finns inget liknande! Men om du aldrig har campat förut kan processen att välja tält verka skrämmande. Vad ska du tänka på när du gör ditt köp? Behöver du ett lättviktstält för enkel transport? Tältkaminer för att hålla värmen på natten? Eller kanske ett 2-mannatält för extra utrymme? I det här blogginlägget hjälper vi till att göra processen enklare genom att beskriva de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper ett nytt campingtält. Du hittar allt du behöver på Renbergsgården.

Så väljer du rätt tält

När du ska välja rätt tält för din campingresa måste du först och främst tänka på vilken typ av camping du ska göra. Planerar du att tälta med ryggsäck, bilcamping eller något däremellan? Vilken typ av camping du ska göra kommer att diktera storlek, vikt och funktioner hos det tält du behöver. Om du planerar att packa med ryggsäck är vikten en viktig faktor. Du vill välja ett lätt tält som du lätt kan bära på ryggen. Att offra lite vikt för extra utrymme och komfort är dock ofta värt det, särskilt om du planerar att tillbringa flera nätter i vildmarken.

Tält för bilcamping?

Tält för bilcamping är är vanligtvis större och tyngre än backpacking-tält, men det behöver de inte vara. Om du har en liten bil kan du överväga ett mindre tält så att du inte behöver oroa dig för att få plats med allting. Om utrymmet inte är ett problem kan du dock välja ett större tält så att du kan njuta av din campingresa utan att bp för trångt.

Tänk på årstiden du ska tälta

En annan faktor att ta hänsyn till när du väljer tält är säsongen. Planerar du att campa på sommaren eller vintern? Om du är nybörjare är det bäst att välja ett tält för tre säsonger. Dessa tält är utformade för att användas under vår, sommar och höst och klarar vanligtvis av lätta snöfall. Men om du planerar att om du vill campa på vintern behöver du ett tält som är konstruerat för att tåla tung snö och starka vindar.

Tänk slutligen på hur många personer som kommer att använda tältet. Om du planerar att tälta ensam är ett enmannatält allt du behöver.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln