ornarna.nu

Hur AR och VR kommer att revolutionera onlinespel

Det är ingen hemlighet att spelbranschen redan är enorm, och den visar inga tecken på att sakta ner. År 2019 värderades den globala spelmarknaden till 120 miljarder dollar, och den förväntas växa till 143,5 miljarder dollar år 2022. Med en så stor och växande marknad är det inte konstigt att teknikföretag alltid letar efter sätt att förnya och förbättra spelupplevelsen.

Ett sådant sätt är genom användning av förstärkt verklighet (AR) och virtuell verklighet (VR). Dessa relativt nya tekniker förväntas revolutionera spelindustrin inom den närmaste framtiden. Men vad exakt är AR och VR och hur kommer de att forma framtiden för onlinespel? Låt oss ta en närmare titt.

Vad är VR?

Virtuell verklighet (VR) innebär helt enkelt att du som användare upplever en virtuell verklighet, till exempel med hjälp av ett par Oculus Rift S. Även om VR ofta används för speländamål har det också en lång rad andra potentiella tillämpningar, till exempel inom utbildning, träning och till och med terapi.

När det gäller VR gaming är det en uppslukande upplevelse som tar dig in i en helt annan värld. Du spelar inte längre bara ett spel på en skärm utan du befinner dig i själva spelet. Och i takt med att VR-tekniken fortsätter att utvecklas kan vi bara föreställa oss hur mycket mer realistiska och verklighetstrogna dessa virtuella världar kommer att bli.

Vad är AR?

Augmented reality (AR) förväxlas ofta med VR, men det är faktiskt en helt annan sak. Medan VR handlar om att ersätta verkligheten med en virtuell värld, handlar AR om att lägga till element till den verkliga verkligheten. Filtren som ger dig kattöron på sociala medier är ett exempel på AR-teknik. Ett annat exempel är Pokemon Go, där Pokemon läggs in på verkliga platser genom telefonens kamera.

Så hur kommer AR och VR att forma framtidens onlinespel?

Det finns några viktiga sätt på vilka AR och VR förväntas förändra landskapet för onlinespel under de kommande åren.

För det första kan vi förvänta oss att spelen blir ännu mer uppslukande än de redan är. Tack vare VR-tekniken kommer spelarna att kunna transporteras in i sina favoritspel som aldrig förr. De kommer att kunna gå runt i virtuella världar, interagera med andra spelare och verkligen känna att de är en del av handlingen. Detta kommer att ge en mycket mer engagerande och spännande spelupplevelse överlag.

Ett annat stort sätt på vilket AR och VR kommer att forma framtiden för onlinespel är genom ökad spelarinteraktion. Spelen kommer inte längre att begränsas till vad som kan göras på en skärm; spelarna kommer att kunna använda sina kroppar för att interagera med sin omgivning. Detta kan öppna upp helt nya spelgenrer som vi inte ens har tänkt på ännu. Tänk dig att spela ett sportspel där du faktiskt springer runt i en stadion i förstärkt eller virtuell verklighet i stället för att bara sitta i soffan och trycka på knappar!

Det är uppenbart att tekniken för förstärkt verklighet (AR) och virtuell verklighet (VR) kommer att ha stor inverkan på onlinespelens framtid – och vi kan inte vänta på att se vad utvecklarna kommer att hitta på härnäst! Tack vare dessa banbrytande tekniker kommer vi att få se några riktigt uppslukande och interaktiva spel komma ut under de kommande åren. Spännande tider för spelare över hela världen!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln