ornarna.nu

Bjud på något unikt till julbordet

Det svenska julbordet består av många olika rätter, allt från Prinskorv och köttbullar till Janssons frestelse. Men om du verkligen vill imponera på din familj och dina vänner, varför inte göra din julmiddag till stor del av vilt? Viltkött är inte bara gott, utan det är också ett utmärkt sätt att visa upp dina kulinariska färdigheter. Här är några idéer till vilträtter som garanterat kommer att glädja alla på din julfest.

Köttbullar av älg

En av de mest klassiska julrätterna i Sverige är köttbullen. Den här rätten kan göras med en kombination av malen älgfärs och fläskkött och kan serveras med en mängd olika tillbehör som finns på julbordet.

Renkorv

Renkorv är ett annat bra alternativ för julbordet. Dessa korvar görs vanligtvis med malet älgkött, men du kan också lägga till andra ingredienser som fläsk- eller nötkött för att ge mer smak. Renkorvar serveras vanligtvis med kokt potatis och sås, men du får gärna vara kreativ med dina tillbehör.

Oavsett om du letar efter något klassiskt eller något nytt finns det gott om vilträtter som är perfekta för julbordet. Så var kreativ och imponera på dina vänner och din familj med dina kulinariska färdigheter den här julen!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln